Начало Други Ти Джей Дилашоу с две години наказание за употреба на ЕПО

Ти Джей Дилашоу с две години наказание за употреба на ЕПО

Ти Джей Дилашоу с две години наказание за употреба на ЕПО
0

Бившия шампион в категория петел на UFC, Ти Джей Дилашоу, ще бъде лишен от състезателните си права от Американската анти-допинг агенция, след като се провали на допинг тест. Дилашоу дал положителна проба за еритропоетин (ЕПО) след битката си с Хенри Сехудо.

Решението Ти Джей да бъде наказан за една година допинг органите бе променено само за седмица и сега изглежда, че няма да видим бившият шампион при 61-килограмовите в клетката до 2021 г.  Ето какво каза по случая Травис Тъгарт, който е главен изпълнителен директор на Американската анти-допинг агенция:

„Знаем, че натискът за победа на всички нива във всички спортове е реален. Именно затова са необходими усилия за борба с допинга, за да се защитят правата, здравето и безопасността на спортистите и да се гарантира, че тези, които се поддават на този натиск и решат да нарушат правилата, ще бъдат държани под отговорност по реален и смислен начин, както в този случай.“, заяви Тъгарт.

Към този момент Ти Джей Дилашоу не е оспорил решението на допинг органите.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".