Начало Други Трета победа за Аоияма в Токио

Трета победа за Аоияма в Токио

Трета победа за Аоияма в Токио
0

Българският сумист Даниел Иванов – Аоияма постигна втора поредна победа на Големия майски турнир в Токио. В схватка от деветия кръг 193-килограмовият борец от Елхово се наложи с техниката „цукидаши“ над „маегашира-1“ Котошогику. Така „комусуби“ Аоияма записа третата си победа и вече има баланс от 3 успеха и 6 поражения. Толкова вече има и съперникът му.

В утрешния десети ден на турнира българинът ще срещне „маегашира-2“ Ендо, който има същите показатели до момента. Начело в подреждането с по 8 победи и 1 загуба остават „йокодзуна“ Какурю, „секиваке“ Точиношин и „маегашира-8“ Асанояма.

Тримата постигнаха победи съответно над Окинуми, Такакейшо и Рюден.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.