Начало Бокс Тервел Пулев сподели вижданията си за докторантурата в НСА

Тервел Пулев сподели вижданията си за докторантурата в НСА

Тервел Пулев сподели вижданията си за докторантурата в НСА
0

Бронзовият ни медалист от Олимпийските игри в Лондон 2012 – Тервел Пулев, сподели своите възгледи за докторантската програма към Национална спортна академия „Васил Левски“.

През месец март 36-годишният професионален боксьор положи успешно изпитите към катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички“ и вече започна работата си за придобиване на научна степен „доктор“.

Това призна самият той първо в предаването за бойни спортове и изкуства – „BOEC.BG“.

В изказването му можем да доловим индиректен удар по реномето на най-стария факултет у нас – юридическия в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Преди година Пулев завърши магистърската си степен по право в Алма матер.

Сега заявява, че изискванията и отношението на преподавателите в НСА са „по-завишени, а студентите са по-отговорни“. Не е обществена тайна, че бъдещите юристи от Софийския университет ежегодно прославят страната ни на международни състезания – както Тервел го прави в бокса. Вижте какво публикува боецът без редакторска намеса:

„От известно време полагам усилия и съм докторант в НСА. Първите ми впечатления са, че определено се различава от това да си студент, бакалавър или магистър и това да си в PhD програма. Професорите и въобще всички преподаватели се отнасят с нас докторантите, почти, като към равни. Изискванията също са по-завишени и ние сме по-отговорни.

Радостен съм, че започнах тази нова страница в моя живот, защото отново се докосвам до науката, усещам духа на по- младите в Университета и е подобаващ начин да продължа академичното поприще за мен. Винаги съм смятал, че денят, в който спра да посещавам НСА няма да е най – радостният за мен, защото освен да черпя знания от науката за спорта, намирам там приятели и топла атмосфера. Благодарности на всички професори и преподаватели, а те безспорно са на световно ниво и заслужават най- доброто.

Аз лично, се стремя да попивам всяка дума казана от тях“, написа на страницата си във фейсбук Тервел Пулев.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.