Начало Други Турнир по канадска борба ще има днес в София

Турнир по канадска борба ще има днес в София

Турнир по канадска борба ще има днес в София
0

Надпреварата се състои за пета поредна година

Днес в София ще се проведе турнир по канадска борба за купа „Efbet“. Място на събитието ще бъде спортния бар на бул. „Панчо Владигеров“ 44.

Надпреварата ще бъде в категориите: мъже лява ръка – 75 кг., 85 кг., 95 кг. и + 95 кг. ; мъже дясна ръка – 75 кг., 85 кг., 95 кг. и + 95 кг. ; жени абсолютна категория – лява ръка и жени абсолютна категория дясна ръка. 

Таксата за участие е 8 лв. като събраната сума ще бъде разпределена измежду всички златни медалисти в категории – дясна ръка.

Всеки, който иска да вземе участие в турнира, трябва да присъства на официалния кантар. Той ще се проведе в 9:30 ч., а надпреварата стартира в 11:00 часа.

За първенците във всяка категория са осигурени медал и парична награда, а за завършилите на на втора и трета позиция – отличие.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".