Начало Видео България иска Гран при по джудо през 2023 г. (ВИДЕО)

България иска Гран при по джудо през 2023 г. (ВИДЕО)

България иска Гран при по джудо през 2023 г. (ВИДЕО)
0

България официално е поискала домакинство на турнир от сериите „Гран при“ по джудо. Това съобщи за Boec.BG президентът на Българска федерация по Джудо доц.д-р Румен Стоилов. Той призна, че е изпратил писмо до световната централа с предложение да сме домакин на такъв рейтингов турнир през 2023 г.

„Вече писах писмо до Световната федерация по Джудо да ми дадат условия за турнир „Гран при“ през 2023 г. Идеята е да мислим в перспектива, защото през 2024 г. има Олимпийски игри. Затова искаме да приемем турнир след месец юли 2023 г., когато се взимат най-много точки. Правим всичко възможно и като федерация, и с помощта на г-н Кралев и Министерство на спорта, и  на премиера г-н Борисов да имаме възможно повече квоти за следващите игри“, заяви Стоилов.

България вече доби правото да организира Европейско първенство за мъже и жени, което ще се проведе през 2022 г. За целта Министерският съвет на Република България отпусна допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 2 300 000 лв. за организирането на шампионата, както и на завършилата Европейската купа.