Начало Други Успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)

Успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)

Успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа пета победа на големия летен турнир „Нагоя Башо“, който за първи път се провежда в японската столица Токио, а не в град Нагоя.

В схватка от 11-ия кръг „маегашира-4“ Аоияма победи „меагашира-2“ Оношо чрез хватката „хатакикоми“ и вече има баланс от пет успеха и седем поражения.

Изненадата на деня поднесе „секиваке“ Митакеуми, който надделя над „йокозуна“ Хакухо, нанасяйки му втора поредна загуба в надпреварата.

От грешната стъпка на Хакухо се възползваха „озеки“ Асанояма и „меагашира-15“ Терунофуджи. Асанояма победи „меагашира-5“ Хокутофуджи, а Терунофуджи надденя над „меагашира-9“ Тамаваши. След този кръг лидери са „озеки“ Асанояма и „меагашира-15“ Терунофуджи. Те имат по 11 успеха и 1 поражение.

В следващия кръг Даниел Иванов-Аоияма ще има за съперник „комусуби“ Дайеишо. Той има баланс от 8 победи и 4 загуби като преди 2 кръга надделя над „йокозуна“ Хакухо.

Припомняме, че състезанията по сумо в Япония бяха подновени след 4-месечна пауза заради пандемията от коронавирус. Японското правителство разреши турнирът да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. Допускат се 2500 души, което е приблизително 25% от капацитета на залата в Токио.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".