Начало Други Успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)

Успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)

Успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа пета победа на големия летен турнир „Нагоя Башо“, който за първи път се провежда в японската столица Токио, а не в град Нагоя.

В схватка от 11-ия кръг „маегашира-4“ Аоияма победи „меагашира-2“ Оношо чрез хватката „хатакикоми“ и вече има баланс от пет успеха и седем поражения.

Изненадата на деня поднесе „секиваке“ Митакеуми, който надделя над „йокозуна“ Хакухо, нанасяйки му втора поредна загуба в надпреварата.

От грешната стъпка на Хакухо се възползваха „озеки“ Асанояма и „меагашира-15“ Терунофуджи. Асанояма победи „меагашира-5“ Хокутофуджи, а Терунофуджи надденя над „меагашира-9“ Тамаваши. След този кръг лидери са „озеки“ Асанояма и „меагашира-15“ Терунофуджи. Те имат по 11 успеха и 1 поражение.

В следващия кръг Даниел Иванов-Аоияма ще има за съперник „комусуби“ Дайеишо. Той има баланс от 8 победи и 4 загуби като преди 2 кръга надделя над „йокозуна“ Хакухо.

Припомняме, че състезанията по сумо в Япония бяха подновени след 4-месечна пауза заради пандемията от коронавирус. Японското правителство разреши турнирът да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. Допускат се 2500 души, което е приблизително 25% от капацитета на залата в Токио.