Начало Други В Русия ще наказват със затвор за обида над спортисти

В Русия ще наказват със затвор за обида над спортисти

В Русия ще наказват със затвор за обида над спортисти
0

Обида над спортист би могла да вкара човек в затвора. Такъв закон обмислят да вкарат руските депутати, които да действа на територията на руската федерация.

Депутатът от Държавната дума от партия „Справедлива Русия“ Олег Нилов предложи въвеждането на наказания за обида на спортисти. Руснакът иска да бъде разработен закон за защита на честта и достойнството на руските спортисти. Нилов подчерта, че за нарушаване на закона ще има не административна, а наказателна отговорност със затвор.

,,Санкцията трябва да бъде в размер на милиони долари или затвор за много, много години, каза депутатът на пленарно заседание.

Не е тайна, че в Русия спортът е държавна политика, а атлетите им са едни от най-добрите в света. В родината си шампионите са издигнати в култ, като някой са приети за национални герои.

Депутатът, който работи по създаването на този закон е вицепрезидент на Руската федерация по фигурно пързаляне. Той призова негов колега – Сергей Смирнов да бъде съден заради обвиненията, които е хвърлил по адрес към руската фигуристка хваната с допинг на Олимпийските игри в Пекин – Камила Валиева.

8115971 15.02.2022 Российская спортсменка, член сборной России (команда ОКР) Камила Валиева выступает с короткой программой женского одиночного катания на соревнованиях по фигурному катанию XXIV зимних Олимпийских игр в Пекине. Григорий Сысоев / РИА Новости