Начало Други Верхувен търси работа на безработните в Нидерландия
0

Верхувен търси работа на безработните в Нидерландия

Верхувен търси работа на безработните в Нидерландия
0

Кикбокс звездата Рико Верхувен се опитва да се бори с последствията от коронавируса в родината си като намира работа на безработните.

Шампионът на GLORY в тежка категория стартира сайт, който свързва търсещите и предлагащите заетост на пазара на труда. Идеята за това е дошла на Верхувен след като е получил много лични съобщения от феновете си в социалните медии, свързани със загубата на работни места заради COVID-19.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

“Много хора бяха засегнати от корона кризата и мерките за ограничения. Всички тези лични истории, които получих на имейл и в Instagram, ме докоснаха. В социалните медии показвам, че съм баща, предприемач, топ атлет, но също и човек. Опитвам се да излъчвам позитивизъм – дори когато имам лош ден, искам да вдъхновявам хората да бъдат по-добра версия на себе си. Може би затова хората се обръщат към мен, когато имат нужда от помощ. И започнах да мисля – какво мога да направя, за да помогна на много хора наведнъж? С тази нова инициатива искам да направя свободните работни места видими за хората, чрез силата на социалните медии. Говорих с различни експерти за набиране на кадри. Те правят анализи на база най-различни данни и очакват бум на безработицата”, каза Верхувен.

Кикбоксьорът добави, че се надява сайтът му heelnederlandwerkt.nl да продължи да функционира и след края на пандемията от COVID-19.