Начало Други Янислав Герчев стигна полуфинал на Европейското първенство

Янислав Герчев стигна полуфинал на Европейското първенство

Янислав Герчев стигна полуфинал на Европейското първенство
0

Янислав Герчев постигна две страхотни победи на Европейското първенство по джудо в Лисабон (Португалия). Той се състезава при най-леките в категория до 60 килограма.

Герчев излезе на татамито директно от втори рунд срещу представителя на домакините Родриго Лопеш и го елиминира след ипон.

След това победи Яго Абдуладзе (Русия) отново с ипон и сега националът ни има за съперник Лука Мхейдзе (Франция). Руснакът беше много сериозен съперник с победа в турнира от Големия Шлем в Унгария през 2020.

При 66-килограмовите Божидар Темелков отсъпи на старта. Представителят на Кипър Георгиос Баларжишвили го спря с ипон, след като нашият представител имаше вадзари.

По-късно на татамито отново ще излезе Герчев в решителната схватка с французина.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.