Начало Други Златният медалист, който бе обвинен несправедливо: Завеждаме дело, имаме 500 свидетели
0

Златният медалист, който бе обвинен несправедливо: Завеждаме дело, имаме 500 свидетели

Златният медалист, който бе обвинен несправедливо: Завеждаме дело, имаме 500 свидетели
0

Златният медалист и абсолютен шампион по бразилско жиу-жицу от Белград Оупън 2017 Стилиян Георгиев е категоричен в намерението си да заведе дело срещу Нова тв заради обвиненията, че той и треньорът Румен Мишев са нападнали екип на телевизията на магистрала „Тракия“. По думите на спортиста е важно истината да излезе наяве и в бъдеще подобни обвинения спрямо невинни хора да не се повтарят.

“Държа да кажа, че органите на МВР и прокуратурата бяха перфектни. Шапка свалям на тези хора, които не се поддадоха на медийния натиск спрямо тях и действаха изключително професионално”, заяви пред “Труд” Стилиян Георгиев.

Той добави, че заедно с кондиционния треньор Румен Мишев са били държани в килия цели три дни преди потърпевшите от инцидента да пристигнат за разпознаване в ареста. Последното довежда до тяхното освобождаване, тъй като нито Огнян Пенев, нито Мария Милкова не ги посочват.

“Елементарно е да бъде доказано къде сме били по това време – та нали се състезавах пред 500 души в залата. Имам заслужени два златни медала за България от международни състезания само в рамките на два месеца. Същата тази България, вместо да ме поздрави, ме вкара в затвора. В рамките на тази седмица завеждаме дело срещу Нова телевизия”, добави Стилиян Георгиев.