Начало Други Злато и още три медала за България на старта на Eвропейското в София
0

Злато и още три медала за България на старта на Eвропейското в София

Злато и още три медала за България на старта на Eвропейското в София
0

България спечели злато и още три медала в първия ден на Европейското първенство по таекуон-до, съобщи www.sofia2018.bg. Александра Славчева грабна титлата в дисциплината „Специална техника“ при девойките, като остави след себе си сочената за абсолютна фаворитка представителка на Румъния. Александра е от София, от школата на Левски към Централния полицейски таекуон-до клуб и показа завидни умения в скачането и чупенето на дъски на високо.

Михаил Димитров – юноша II дан черен колан, стигна до бронза в дисциплината „Форма“, като неговото отличие също се прие от специалистите за изключително постижение.

Бисер Манчев донесе единственото ни отличие при мъжете със среброто в дисциплината „Форма“, а дуетът Серкан Хасан/Мартин Божилов грабна бронза в „Традиционен спаринг“ при юношите.

Първенството бе открито вчера с тържествена церемония и богата фолклорна програма с танците на ансамбъл „София 6“. Четиридневните изпълнения в най-голямата спортна зала на България ще предложат уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята с 31 държави участници, 592 състезатели и над 1000 ангажирани в събитието.

За четирите  дни в “Арена Армеец“ ще бъдат раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки над 14-години. Организатори са Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българска асоциация по таекуон-до. Първенството е част от инициатива София – Европейска столица на спорта, която вече трета година подкрепя усилията да се предоставят повече възможности за активен и здравословен начин на живот.