Начало Самбо и бойно самбо Германия ще гони световните лидери в самбото

Германия ще гони световните лидери в самбото

Германия ще гони световните лидери в самбото
0

Над 120 атлети участваха на Германското национално първенство по самбо. То се проведе в Магдебург през изминалия уикенд.

Включиха се представители на 10 възрастови групи, както и ветерани. Турнирът бе квалификационен за немския „маншафт“. Националите ще се включат в континенталните и световни надпревари през 2019-та.

„Главната цел пред атлетите е да работят здраво, за да може самбистите на Германия да достигнат световно ниво“, заявяват треньорите на националния отбор.

Тепърва техните възпитаници ще трябва да си извоюват място сред водещите самбо школи на Стария континент. Все пак не може да се отрече активизацията към развитие на бойното изкуство в Западна Европа.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.