Начало Самбо и бойно самбо Големият Иван Нетов учи хърватите на самбо

Големият Иван Нетов учи хърватите на самбо

Големият Иван Нетов учи хърватите на самбо
0

Международният съдия по самбо и уважаван деец в спорта – Иван Нетов, изнесе съдийски семинар в Загреб, Хърватия. Специалистът води лекции пред рефери на континентално и световно ниво за придобиване на диплома.

Събитието беше организирано от Националния олимпийски комитет на Хърватия. Българинът изтъкна много тънкости от занаята и посочи често допускани грешки. Освен теоретична имаше и практическа част с бойци в самата зала на семинара.

„Благодаря на всички присъстващи за желанието да усъвършенстват материала и за големия интерес, и мотивация да се докажат тук пред останалите“, Иван Нетов обяви пред присъстващите.

„Нивото на подготовка на хърватските съдии остави много приятно впечатление у мен. Сигурен съм, че много от тях ще се справят с отговорността да водят срещи на най-големите състезания по самбо“, допълни той.

В края на събитието трима рефери получиха най-високи резултати на положения тест и бяха удостоени със сертификати за ръководене на европейски мачове. Сана Вишнич, Йосип Иванишич и Кристиан Ускокович вече ще имат възможността да бъдат част не само от национални, но и от континентални турнири.

Останалите участници получиха допълнителна мотивация да се подготвят още по-здраво за работата си като съдии.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.