Начало Карате Ивет Горанова изпълни своя закана

Ивет Горанова изпълни своя закана

Ивет Горанова изпълни своя закана
0

Каратистката Ивет Горанова татуира ръката си. Най-добрата българка в този вид боен спорт овековечи завинаги триумфа на Олимпийските игри в Токио. Миналото лято тя се възползва от единственото участие на карате в най-големия форум на планетата и грабна златния медал.

Той беше първи за страната от Пекин 2008 година. Ивет не допусна нито една загуба в хода на целия олимпийски турнир и впечатли всички с представянето си в категория до 55 килограма „кумите“.

Преди да замине за японската столица тя даде обещание, че ще си направи татуировка, ако триумфира на Игрите.

Така на ръката на шампионката се появи древногръцката богиня на победата Нике и култовите пет пръстена, символизиращи участващите континенти. За нещастие на всички каратисти – на следващия форум в Париж 2024 бойният спорт е изключен от олимпийската програма.

Решението беше посрещнато с масови демонстрации от практикуващите карате, но вместо него бяха включени нетипични спортове като брейк танци, скейтборд, сърф и скално катерене.

Надеждите за 2028 година остават, а до тогава Ивет Горанова остава една от малкото олимпийски шампиони по карате.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.