Начало Карате Златната Ивет Горанова: Важното е България да е в сърцето

Златната Ивет Горанова: Важното е България да е в сърцето

Златната Ивет Горанова: Важното е България да е в сърцето
0

Златната олимпийска медалистка Ивет Горанова донесе много радост на стотици деца и каратеки. Тя е едно от най-търсените имена по време на Националната купа по карате в Русе.

По време на откриващата церемония й беше връчена дипломата с втори Дан в стил шотокан карате.

Състезанието предложи много емоции в съботния ден, а зрелищните сблъсъци на татамито продължават и днес.

Ето какво сподели Горанова специално за читателите на Boec.BG.

Ивет, кое чувство те завладява всеки път, когато стъпиш на татамито?

– Няма значение дали е Световно или Европейско, или каквото и да е друго татами – важното е България да е в сърцето, концентрацията да е на ниво, уменията и хъса да са на място. Амбицията е водеща, затова всяко едно състезание е важно, и изгражда характер.

Виждаш ли ентусиазъм сред малките каратеки в залата на Националната купа?

– Много съм впечатлена и изненадана от вдъхновението на децата, от желанието за победи, което виждам в очите им. Те блестят за завоюването на големи успехи, мечтаят да бъдат шампиони. Пожелах им да са здрави, да мечтаят, да вярват в себе си и възможностите си, и да не се отказват пред нито едно препятствие.

Какво е усещането да си сбъднал голямата си мечта?

– Чувството е прекрасно! Но веднага след като сбъдне една от мечтите си, човек трябва веднага да си постави нова цел и нова мечта. Това те води напред, дава ти хъс, амбиция, зарежда те с енергия да се бориш и да не се отказваш от неуспехи.

Пречи ли ти вниманието от медии и различни фенове откакто се върна от Токио?

– Да. Пречи ми и честно казано, доста ме изморява. Не съм свикнала на толкова внимание и интерес на хората към мен, но разбирам, че това е част от пътя на един олимпийски медалист. Искам обаче да се концентрирам върху следващите си цели, а те не са никак малки. Карате не е просто спорт, това е начин на живот, и иска пълно посвещаване на ума, духа, душата и тялото.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.