Начало Самбо и бойно самбо Мария Оряшкова с бронзово отличие от Световното по самбо в Ташкент

Мария Оряшкова с бронзово отличие от Световното по самбо в Ташкент

Мария Оряшкова с бронзово отличие от Световното по самбо в Ташкент
0

Десеткратната европейска шампионка в самбото Мария Оряшкова спечели единствения медал за България от Мондиала за мъже и жени, който се проведе през уикенда в Узбекистан.

Във финалния неделен ден от надпреварата на тепиха излязоха шесткратната световна шампионка Мария Оряшкова (-80 кг) и последният ни представител в бойното самбо Емил Незиров (-71 кг).

За наше съжаление, златното момиче на родното самбо претърпя загуба още в откриващия си мач от Светлана Цимашенка от Беларус. Двете дами са участвали в много битки помежду си и познават играта си чудесно, което сведе до минимум изненадите.

Срещата завърши 3:3, като и двете дами получиха по едно предупреждение, но Цимашенка записа две технически точки срещу само една за Мария.

Така нашето момиче бе изтеглено на репешаж и там се реваншира по чудесен начин за загубата. Първо Мария отстрани грузинка с 4:0, а след това доминира напълно и над хърватка с 10:0, за да се качи на почетната стълбичка с бронз около врата си.

Незиров също допусна загуба в първата си среща. Нашенецът бе победен от представителя на домакините Истам Кудратов с 7:2 на фаза 1/8-финал. В последствие узбекистанецът спечели бронзово отличие.