Начало Самбо и бойно самбо Мария Оряшкова: Оттеглянето ми от спорта бе едно от най-трудните решения

Мария Оряшкова: Оттеглянето ми от спорта бе едно от най-трудните решения

Мария Оряшкова: Оттеглянето ми от спорта бе едно от най-трудните решения
0

Една от най-успешните ни състезателки по самбо в историята – Мария Оряшкова, по-рано съобщи, че слага край на състезателната си кариера, след като взе участие в риалити предаването „Игри на волята“. Сега тя коментира по-подробно решението си, след като демонстрира, че разполага с много повече качества в комплексните игри на плажа.

Да се откажа от спорта, беше едно от най-трудните неща. Да знаеш кога и къде е границата, идвайки тук, аз бях наясно. Не исках да го призная. Исках да го призная първо пред себе си и след това изведнъж реших да го споделя на арената“, сподели Оряшкова в интервю за Gong.

Единствено най-близките хора от обкръжението ѝ са били наясно, че най-вероятно дните ѝ на тепиха са приключили, след като тя отдаде почти 20 години от живота си на спорта.

Имам много неща в главата. Искам да имам клуб за бойни спортове. Искам да съм преподавател в университет, да предам опита си на децата. Да имаме едно по-здраво поколение. Стига вече само с тия пари, да се чудиш как да изкараш повече. Постоянно ме питат дали ще стана треньор. Вече мога да кажа спокойно – да, ще стана треньор. Обичам да се отдавам на нещата на 100%, обичам да се готвя, когато идвам в „Игри на волята“ да съм на 100% тук, сега е време за други 100% в живота ми“, каза още Мария.