Начало Самбо и бойно самбо Мария Оряшкова завършва годината като №1 в света

Мария Оряшкова завършва годината като №1 в света

Мария Оряшкова завършва годината като №1 в света
0

Най-добрата родна самбистка – Мария Оряшкова, завършва 2018-та като №1 в световната ранглиста в категория до 80 килограма.

Българката е на първо място в актуализираната вчера ранглиста с 3170 точки. След нея в подреждането е Светлана Тимошенко (Беларус) с 2850 точки. Оряшкова загуби финала на Световното в Букурещ тази година именно от Тимошенко 20 секунди преди края на срещата. Оряшкова доминира над всичките си съпернички до финала – представителките на Куба, Франция и Украйна.

На трето място е поставена Мария Кандряцева (Беларус) с 1180 точки.

2018-та е поредната успешна година за Оряшкова в нейната кариера. През май тя спечели 9-та си европейска титла в самбото. До момента имаше по 4 титли при жени и девойки.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.