Начало Самбо и бойно самбо Млад самбист доволен от прогреса си в Аржентина

Млад самбист доволен от прогреса си в Аржентина

Млад самбист доволен от прогреса си в Аржентина
0

Павел Рибин е сребърен медалист по бойно самбо на Пан-американските игри. Той е част от националния отбор на Аржентина. Ето какви са впечатленията му от игрите и местната федерация:

„Дойдох в Аржентина със семейството си, когато бях на 4. Родителите ми са руснаци, но съм роден и живял в Киргизстан преди да се преместим. Сега съм на 22 и се наслаждавам на столицата Буенос Айрес“, разказва талантливият боец.

„Уча икономика и работя в местна банка. Хората тук са приятни и гостоприемни. Вместо типичното ръкостискане се прегръщат, когато се видят на улицата. Постоянно учат нови неща, искат да са в крак с всички тенденции. Това важи и за спорта“, допълва Рибин.

„В тази страна е най-популярно бразилското джу джицу и муай тай. Преди 5 години аз и баща ми гледахме състезание по самбо по телевизията. Бях впечатлен от Фьодор Емеляненко. Така започнах с тази дисциплина. Срещнах се с президента на местната федерация – Хуан Мело. Той се съгласи да ми бъде треньор. Чувствам се силен в залата.“

„До преди 5 години самбото тук се практикуваше предимно от руснаци. Сега не е така. Много аржентински момчета се включиха здраво. Вече почти всички треньори са местни. Сигурно е заради популярността на UFC. Хората се радват на руските самбисти, които постигат големи успехи в смесените бойни изкуства. Например – Хабиб Нурмагомедов. Надявам се самбото ще продължи да се развива тук“, пожела си атлетът.

Източник: sambo-fias.org

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.