Начало Самбо и бойно самбо Незрящи участваха на Световното по самбо (ВИДЕО)

Незрящи участваха на Световното по самбо (ВИДЕО)

Незрящи участваха на Световното по самбо (ВИДЕО)
0

За пръв път в историята незрящи показаха уменията си по самбо на Световното първенство. Надпреварата се проведе в Чонжу, Южна Корея, където Андрей Демидов и Дмитри Самохальов смаяха публиката с уникална демонстрация.

Двамата бойци се представиха в заключителната част на втория ден от шампионата.

„Ще излъжа, ако кажа, че не се притеснявах“, призна Демидов. „Сбъднах своята мечта да участвам на Световното първенство по самбо. Целият свят ни гледаше и нямахме право на грешки.“

Президентът на Международната федерация по самбо – Василий Шестаков, отчита сериозен успех в това направление. „Ще дадем приоритет на самбото за незрящи“, обеща Шестаков.

България спечели 3 медала на Мондиала. Мария Оряшкова завоюва своята пета световна титла, Анна-Мария Манушева и Ваня Иванова се прибраха с бронзови медали.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.