Начало Самбо и бойно самбо Самбо срещу COVID-19 (ВИДЕО)

Самбо срещу COVID-19 (ВИДЕО)

Самбо срещу COVID-19 (ВИДЕО)
0

Международната федерация по самбо (FIAS) призовава всички бойци по света да се обединят срещу коронавируса. „Тренирайте здраво и победете COVID-19“, пишат от федерацията на официалния сайт sambo.sport.

Самбистите организират инициатива по заснемането на специални видеа, които ще олицетворяват победата над болестта.

Китайският състезател Ксиалонг дава начало на клиповете:

Именно от Китай тръгна пандемията, като след това порази Европа, Северна Америка и останалите континенти. Самбистите могат да слагат специален хаштаг #samboagainstcovid към своите видео клипове, за да бъдат качени от FIAS.

Подобно на всички спортове и тази дисциплина трябва да прекрои сериозно календара си за 2020. Миналата седмица беше отложено Европейското първенство по самбо в Русия и още три големи състезания.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.