Начало Самбо и бойно самбо Резултати от българското участие на последния ден от Световното по самбо

Резултати от българското участие на последния ден от Световното по самбо

Резултати от българското участие на последния ден от Световното по самбо
0

Последния ден от Свтовното първенство по самбо в Букурещ, Румъния премина без особен успех за нашите състезатели.

В категория до 62кг при мъжете Христо Георгиев започна с летящ старт, като победи представител на Мексико. Българинът показа добро настроение на тепиха и атакуваше неуморно опонента си. За съжаление, във втората среща Георгиев загуби от представител на Грузия. Българинът допусна 5 бързи точки и не успя да навакса в резултата до края на срещата, въпреки непрестанните си атаки.

Най-тежките ни представители, Веселин Иванов в категория +100 кг. и Мариян Димитров в категория до 90кг,  не успяха да покажат най-доброто от себе си. Димитров бе дисквалифициран още в първия си двубой, а Веселин Иванов загуби от представител на Украйна в първия кръг от турнира.

С това участието на българите в състезанието приключи. Българските самбисти успяха да спечелят два сребърни и един бронзов медал на мундиала, а в челната петица в категориите си се класираха още двама наши представители.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".