Начало Самбо и бойно самбо България атакува Световното по самбо със солиден отбор

България атакува Световното по самбо със солиден отбор

България атакува Световното по самбо със солиден отбор
0

Световното първенство по самбо и бойно самбо тази година ще се проведе в Букурещ, Румъния между 9-11 ноември. Първенството ще е за жени и мъже, а България ще се бори за медалите в 16 различни категории с 16 състезатели.

При жените в най-леките категории ще ни представляват Цветелина Цветанова до 48 кг, Магдалена Върбанова до 52 кг и Изабела Христова до 56 кг. Мария Оряшкова и Илина Стоянова ще премерят сили с най-добрите в категория до 80 кг и тежка.

Най-лекият ни представител при мъжете в самбото е Борислав Янаков при 57-килограмовите. Христо Георгиев, Мартин Иванов, Ашот Мартиросян и Костадин Костадинов ще се борят в по-горните категории – до 62 кг, до 68 кг, до 74 кг и до 90 кг, а Веселин Иванов ще стъпи в битка в тежката категория.

Братята Георги и Борис Къндови влизат в битка за златото при 57 и 62-килограмовите в стила бойно самбо. В бойното самбо също ще премерят сили професионалните ММА бойци Михаил Николов и Янко Борисов – до 74 кг и до 82 кг. Най-тежкият ни представител в бойното самбо е Мариян Димитров, който ще се бори при 90-килограмовите.

Резултати от състезанието непосредствено след срещите на нашите бойци може да следите в Bоеc.BG.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".