Начало Самбо и бойно самбо Самбо центърът в Москва се изгражда с ударно темпо

Самбо центърът в Москва се изгражда с ударно темпо

Самбо центърът в Москва се изгражда с ударно темпо
0

Всички метални конструкции на новия самбо център „Лужники“ в Москва вече са поставени. Така приключва поредният етап от изграждането на мащабния проект.

Над 78 тона метал е бил поставен на съоражението, което ще приюти самбисти и боксьори в руската столица, информира агенция „ТАСС“.

„Вече поставихме всички метални конструкции за новото пететажно спортно бижу“, коментира главният инж. Рафик Загрудинов.

„За инсталациите използваме специален високогабаритен кран, който беше изготвен по поръчка. Доставиха ни го с 20 камиона и ни костваше 3 дни да го сглобим. Става въпрос за 450 тона.“

Специалистът сподели, че това е била една от най-важните части при строежа.

Той е категоричен, че над 60% от работата вече е свършена.

Планът е всичко да бъде готово до края на 2021 година.

Центърът ще е новото любимо място за самбо и бокс в града. Предвиждат се лекоатлетически писти на покрива.

„Особеността на това място ще е прозрачният покрив и фасада. Бойните спортове ще се сдобият с ново бижу“, коментира кметът на Москва Сергей Собянин.

По този начин традиционният руски спорт ще бъде още по-достъпен за подрастващите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.