Начало Самбо и бойно самбо Самбото определи специален ден за феърплей

Самбото определи специален ден за феърплей

Самбото определи специален ден за феърплей
0

От 2020 година в самбото ще се празнува Деня на феърплея. Датата 7-ми септември вече е повод да отпразнуваме чистите битки и да размахаме пръст на всеки опит за измама.

„Не че през останалото време няма да има феърплей, но на този ден ще говорим по-силно от нужното в чест на чистия спорт“, гласи част от съобщението на Световната самбо федерация (FIAS).

През 2016 година беларусинът Степан Попов беше отличен с първата награда за феърплей. 

Във финала на Европейските игри в Баку Попов спира битката и помага на съперник да напусне тепиха, след като видимо е получил контузия. Спортсменският акт и преди всичко човешката доброта вдъхновяват създаването на специален ден на феърплея.

„Искаме да накараме местните федерации да възпитават състезателите в духа на чистата игра от малки. Свързахме се с редица международни организации и получихме тяхната подкрепа“, коментират още от FIAS.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.