Начало Самбо и бойно самбо Залата по самбо в Ихтиман ще носи името на Иван Докторов (ГАЛЕРИЯ)

Залата по самбо в Ихтиман ще носи името на Иван Докторов (ГАЛЕРИЯ)

Залата по самбо в Ихтиман ще носи името на Иван Докторов (ГАЛЕРИЯ)
0

Денят на Независимостта на България (22-ри септември) се превърна и в специален спортен празник за жителите на град Ихтиман. На тази дата бе извършен водосвет на спортната зала към „Боен клуб – Ихтиман“, която вече ще носи името на Иван Докторов.

Иван Докторов е многократен медалист от световни и европейски първенства, световен шампион за ветерани, заслужил треньор и съдия от международна категория. Заедно с настоящия треньор на отбора – Светослав Георгиев, са основатели на спортния тим „Боен клуб – Ихтиман“. Местните го описват като човек с голямо сърце и душа, който оставя сериозна следа след себе си. Направил много за бойният спорт в Ихтиман и децата в града.

Спортната зала „Иван Докторов“ е разположена в двора на стадион „Ботев“. Освен водосвет, тържеството включваше програма с народни танци, представени от танцов състав ,, Средногорски полъх“ с ръководители Мариела Иванова и Десислава Иванова, както и специални бойни демонстрации на децата от тима.

На церемонията присъстваха много жители на града и гости. Празникът уважиха президентът на Българска федерация по Самбо Росен Димитров, като и неговият брат-близнак и вицепрезидент на централата Румен Димитров, също така и президентът на Българската федерация по Джудо доц. д-р Румен Стоилов.

Те поднесоха специални плакети. Сред гостите бяха още Костадин Топалов от Спортен Боен клуб „Топалов – Джудо и Самбо“, треньорът Борислав Христов, Теодор Чолаков, Иван Янкулов, Тони Новаков и други.

Всички присъстващи запазиха и минута мълчание в памет на Иван Докторов.