Начало Самбо и бойно самбо Заради вируса: Отложиха всички състезания по самбо

Заради вируса: Отложиха всички състезания по самбо

Заради вируса: Отложиха всички състезания по самбо
0

Международната федерация по самбо (FIAS) отложи всички международни турнири по самбо и бойно самбо. Тежкото решение вече е в сила и не е ясно кога ще бъде подновен сезонът.

Пресслужбата на централата обясни, че разрастващата се пандемия от коронавирус е принудила мерките:

„Във връзка с разпространението на инфекцията COVID-19 по препоръките на Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната здравна организация (СЗО) – FIAS реши да отложи провеждането на всички международни турнири за неопределено време. Рестрикциите са в сила до второ нареждане“, гласи съобщението на официалния сайт sambo.sport.

В края на март от Федерацията пренасрочиха Европейското първенство от месец май за 18-20 септември в Екатеринбург (Русия). Продължаващата вълна принуди организаторите да преустановят сезона. В идните седмици се очаква нова среща на FIAS.

sambo.sport
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.