Начало Senshi Атанас Божилов: Мадике Камара е много опитен и завършек боец (ВИДЕО)

Атанас Божилов: Мадике Камара е много опитен и завършек боец (ВИДЕО)

Атанас Божилов: Мадике Камара е много опитен и завършек боец (ВИДЕО)
0

Атанас Божилов ще се опита да затвърди статута си на истинска легенда за SENSHI, като на 16 септември се завърне на сцената с двубой срещу Мадике Камара в стил KWU Full Contact категория до 70 кг. Той отчита факта, че насреща си има един напълно завършен кикбоксьор, който има зад гърба си над 100 мача, което свидетелства и за огромния му опит. Boec разговаря с Атанас само седмица преди галата край морето, за да проверим как тече подготовката и какво е мнението му за опонента.

Гледал съм го и мисля, че има много мачове – около 100 със 75 победи. Гледам, че е играл за Glory и други доста големи вериги. Не съм проверил дали е печелил там, но гледам, че е играл с доста сериозни съперници. Щях да играя с него на една друга гала, но пропадна организацията тогава около пандемията от COVID-19. За мое удоволствие се срещаме сега на SENSHI 18 и се надявам да изляза победител“, каза Божилов за Камара.

В хода на проучването „Наката“ и екипът му са установили, че французинът наскоро се е бил с Фернандо Мартин. Испанецът бе противник на българина по време на SENSHI 15 в началото на годината и сходствата с играта на двамата са били налице.

Игра доста агресивно срещу него и нападаше постоянно напред. В други мачове играе тактически правилно назад. Не мога да кажа с мен как точно ще подходи, защото играе във всички възможни стилове – както агресивно, така и тактически, а също и изчаква. Като цяло е добре подготвен противник и щом тази година е играл за европейската титла 5х3, надявам се, че ще е на ниво, както физически, така и тактическите“, добави още Божилов.

До SENSHI 18 остават броени дни, а това кара Атанас Божилов да обърне внимание на теглото си, за да може да изчисти оставащите 3-4 кг., които го делят от категорията. За целта той набляга на упражнения за бързи, включващи спринтове с различен интензитет, скачане на въже, бой със сянка и други подобни класически дисциплини, които топят излишното тегло.

Истинските почитатели на бойните изкуства може да запазят най-добрите места около плажната арена на международната галавечер SENSHI 18, като билетите за бойното шоу вече са налични в мрежата на Eventim.bg.

SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“MAX Sport„България Еър”М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITEGol.bgTopsport.bgKwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate NewsFighto.News и Novinata.bg.