Начало Senshi Атанас Божилов не остави шанс на румънски шампион на SENSHI 11

Атанас Божилов не остави шанс на румънски шампион на SENSHI 11

Атанас Божилов не остави шанс на румънски шампион на SENSHI 11
0

Един от най-уважаваните и качествени родни бойци – Атанас Божилов, постигна своята девета победа на ринга на SENSHI.

Бургаската машина надви по категоричен начин румънеца Цезар Матей в четвърти мач от бойната карта на международната галавечер SENSHI 11, която се проведе във Варна.

Двубоят се проведе по правилата на KWU Full Contact в категория до 75 кг., а рефер на мача бе чешката бойна машина Ян Сокуп.

Началото на срещата бе спокойно, като Божилов диктуваше дистанцията и темпото на мача. Българинът показа завидни умения в близкия бой, нанасяйки красиви и точни попадения. Румънският му опонент не изглеждаше притеснен и поемаше стойчески попаденията, но за негово съжаление, рядко успяваше да притесни SENSHI ветерана.

„Боздуган“, както е прякорът на Матей, започна далеч по-агресивно втория рунд, но Наката не се притесни да играе от заден крак и заби няколко последователни ритника в тялото. Бургазлията играеше по-разноообразно и нанасяше по-стойностните удари. Буздуган отвърна на свой ред с комбинации десен лоу кик и ляв прав. Двамата не се свеняха да влизат на размени при всяка удобна възможност и заслужиха аплодисментите на публиката в зала „Конгресна“.

Цезар бе видимо по-измореният от двамата в заключителния рунд, но въпреки това се опита да респектира опоента с няколко силни ритника в тялото. Божилов продължи да играе събрано и спокойно, марикрайки съперника си по всевъзможни начини. В края на мача българинът можеше да потърси и нокаут, но „Боздугана“ показа желязна воля и брадичка и успя да чуе финалния гонг.

Така след изиграването на пълните три рунда съдиите край ринга отсъдиха единодушно в полза на Атанас Божилов.

Снимки: Студио „Леземан“

11-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News, Novinata.bg и KickboxingTV.