Начало Граплинг и BJJ Българи влизат в битка в най-престижното граплинг състезание в Европа за годината

Българи влизат в битка в най-престижното граплинг състезание в Европа за годината

Българи влизат в битка в най-престижното граплинг състезание в Европа за годината
0

Осем български състезатели по събмишън граплинг и бразилско жиу-жицу влизат в битка на втората квалификация за зона Европа, Близкия изток и Африка за най-престижния граплинг турнир в света “Abu Dhabi Combat Club” (ADCC). Турнирът ще се проведе на 17.02 (събота) в Загреб и е последва възможност за спортистите с европейски паспорти да се класират за световното първенство на ADCC, което ще се проведе през август в Лас Вегас. Научихме от Sportal,bg.

При дамите България има един представител. Йоана Динева-Макмилън ще дебютира в новата женска категория на турнира до 65 килограма. Европейската шампионка по BJJ за черни колани от 2022-а е стигала до четвърто място на квалификации на ADCC в Европа.

При най-леките при мъжете (до 66 килограма) цветовете на България ще защитават Борис Тонев (Боен Клуб Левски София), Никола Митев (Боен Клуб Левски София) и Камен Матов (Haven BJJ/ Twisted Jiu-Jitsu).

В по-високата категория имаме само един представител, който също е възпитаник на “Боен Клуб Левски София” – Калоян Лулев. В дивизията до 99 килограма опитният състезател и треньор на “Pitbulls MMA” Кристиян Попов ще се завърне на международен форум от веригата ADCC. 34-годишният граплър ще се бори и в дивизията мъже/30-35 години. В същата възрастова група, но в категория до 88 килограма, сили ще мери главният треньор на ловешкия тим “Energy Grappling Team”- Димитър Николов.

При 99-килограмовите ще има и още един български боец – Кирил Гусев (Gracie Barra Academy).

На тепиха в хърватската ще се сблъскат над 400 състезатели. Схватките ще бъдат излъчвани по платформата на “FloGrappling”. Пълен списък със състезателите можете да намерите тук. В четвъртък (15.02) ще станат ясни и кои са първите съперници на българите в турнира.

тагове: