Начало Таекуондо България постигна историческо класиране на Световното по пумсе

България постигна историческо класиране на Световното по пумсе

България постигна историческо класиране на Световното по пумсе
0

България постигна две исторически класирания на Световното първенство по пумсе в Гоянг (Корея). Първо торйката ни при мъжете над 30 години зае престижното пет място, изпреварвайки дългогодишни титуляри в дисциплината.

Тя е в състав Бисер Христов, Румен Димитров и Симеон Попов. Постижението е историческо, защото до този момент най-предното ни постижение на най-големия форум беше десето място.

Симеон Попов пък зае пето място в индивидуалната надпревара за мъже до 50 години. Останалите наши участници взеха две девети места – Никол Христова и Веселин Боянов двойка кадети и тройка девойки Ния Цанкова, Пресиана Сърбинова и Виктория Векова.

Президентът на Българска федерация таекоуондо – Слави Бинев, оцени високо двете пети места, които поставят България на картата в тази изключително масова и конкурентна дисциплина.

„Горд съм, че таекуондо в България се развива в правилна посока – напред и нагоре. Спортът е нашият обединител и ние правим всичко възможно на надграждаме в името на страната ни“, заяви Бинев от Корея.

Там той участваше в срещи на високо ниво, след които сключи споразумение за обмяна на опит между университета Уусек и родната федерация.

През тази година София ще бъде домакин на три големи първенства по таекуондо – Световни шампионати за кадети, юноши и девойки, както и Мултиевропейско първенство.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.