Начало Таекуондо България ще е домакин на Олимпийските квалификации по Таекуондо

България ще е домакин на Олимпийските квалификации по Таекуондо

България ще е домакин на Олимпийските квалификации по Таекуондо
0

София ще бъде домакин на Олимпийските квалификации за Париж 2024. Така нашата столица за втори път ще бъде център на световното таекуондо, което ще изпрати най-добрите на игрите в Париж през 2024. Това стана ясно, след като в централата на Олимпийския канал в Мадрид бе подписан договор и за живо излъчване на надпреварата в Олимпийския канал на МОК.

От страна на държавата домакин и Европейския таекуондо съюз, подпис бе положен от Президента на БФТ и Актинг Президента на ETU Слави Бинев, който представлява Президента Сакис Прагалос и Ефи Зоуколи – Директор връзки с медиите към ETU, а от страна на Олимпийския телевизионен канал Костас Карвелас, главен бизнес директор на Olympic Channel Services. Това означава, че София ще посрещне елита на световното таекуондо от 8 до 10 март 2024г.

Слави Бинев подчерта важността на това партньорство: „Ние сме особено щастливи, че с подписването на този меморандум за разбирателство с Olympic Channel не само ще популяризираме нашия олимпийски спорт, но ще го направим в сърцето на олимпийското семейство. Заедно с президента на Европейския съюз по таекуондо, Сакис Прагалос, ние работим за още по-голямото развитие на спорта в Европа и сме сигурни, че това сътрудничество ще даде възможност на милиони спортисти, които практикуват спорта, да видят своето бъдеще като утрешните олимпийци.“

Костас Карвелас, главен бизнес директор на Olympic Channel Services, заяви: „Развълнувани сме да работим заедно с ETU, за да популяризираме този спорт на olympics.com, както и да засилим вълнението от квалификационен турнир за Олимпийските игри в Париж 2024 г.

тагове: