Начало Таекуондо Българските таекуондисти се разминаха с медалите в Португалия

Българските таекуондисти се разминаха с медалите в Португалия

Българските таекуондисти се разминаха с медалите в Португалия
0

Достойно представяне, но без призови места за България на завършилото Европейско първенство по Пумсе (19-21 ноември) в Сейшал, Португалия. Родните таланти направиха силни изигравания, но малки грешки ги лишиха от медалите.

В 15-ото издание на шампионатът на Стария континент участие взеха общо 505 състезатели от над 40 държави, като конкуренцията бе много сериозна. На първенството имахме и един съдия в лицето на Христо Върбанов.

В три финала имаше българско участие, а четирима национали влязоха в топ 10. На шесто място се класираха тройката ни кадети Никол Христова-Мартина Димитрова-Светла Александрова, седмо място записаха двойката ни кадети – Никол Христова-Веселин Боянов, както и тройката ни Денис Ирибаджаков-Константин Янев-Веселин Боянов, а на девета позиция индивидуално до 50 години приключи Румен Димитров.

От Българска федерация по Таекуондо (WT) посочиха, че предстои разбор за участието на Европейското първенство и по-задълбочена подготовка за участието на Световното първенство, което е през 2022 г.

Снимки: Bulgarian Taekwondo Federation