Начало Джудо Боен клуб „Ихтиман“ завоюва два медала на международен турнир в Панагюрище

Боен клуб „Ихтиман“ завоюва два медала на международен турнир в Панагюрище

Боен клуб „Ихтиман“ завоюва два медала на международен турнир в Панагюрище
0

Двама възпитаници на боен клуб „Ихтиман“ от едноименния град се наредиха сред медалистите на силния джудо турнир „Топалов оупън“ в Панагюрище.

Младата надежда на отбора Константин Георгиев постигна четири впечатляващи победи в категория до 38 килограма при родените 2008/2009 година и си осигури сребро, след като силите му на финала с малко не достигнаха. Бронзов медал заслужи Деяна Янкова, която се представи на ниво във втория ден от надпреварата.

Отличията са заслужена награда и за труда на треньорите Светослав Георгиев и Борислав Христов, които правят всичко по силите си да запазят традиционно силните бойни спортове в Ихтиман. Напук на обезлюдяването на града и демографските проблеми залата им, кръстена на легендарния Иван Докторов, е все по-пълна с деца и младежи.

На самия турнир в „Асарел Арена“ участие взеха общо 938 джудоки от 14 държави на възраст между 6 и 18 години. С по 40 състезатели в Панагюрище дойдоха отборите на Турция, Румъния, Словения и Кипър.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.