Начало Джудо Георги Георгиев: Държавното първенство беше като Големия шлем

Георги Георгиев: Държавното първенство беше като Големия шлем

Георги Георгиев: Държавното първенство беше като Големия шлем
0

Треньорът на българския национален отбор по джудо – Георги Георгиев, остана доволен от видяното на Държавното лично първенство за мъже и жени.

Шампионатът се проведе миналия уикенд в Пазарджик.

Бронзовият медалист от Атина 2004 събира националите на лагер в четвъртък.

„Имаше много много силна конкуренция и много оспорвани срещи“, започна Георгиев.

„Все едно си на турнир от Големия шлем. Реално на това първенство участваха всичките ни най-добри състезатели, с изключение на Ивайло Иванов, който е с травма. Ако трябва да степенувам, това беше най-силното първенство от много години насам.“

„Хубави срещи имаше на 66 килограма, особено двубоят между Денислав Иванов и Янислав Герчев, Марк Христов изигра също много интересни срещи на 73 килограма, финалът при 100-килограмовите между Борис Георгиев и Костадин Цветков беше много атрактивен. А на 81 кг се видя, че има сериозна конкуренция, и дано оттам да излезе достоен заместник на Ивайло Иванов, който вече се състезава категория до 90 кг“, припомни селекционерът.

„Даниел Дичев е опитен състезател, с рутина, но сякаш сила му липсва. Имаме изключително много талантливи спортисти, но все нещо ни липсва за завършек, да вземем медал от голямо първенство. Да, имаме базата, имаме потенциала, постигаме успехи, но те не са постоянна величина. Трябва да се промени нещо в самата организация, което и правим.“

„Хубавото е, че имаме млад отбор, не са един и двама състезатели. Когато е отбор, нещата вървят по-гладко. Надявам се да направим конкурентен състав, но трябва и държавата да създаде условия за това. Защото джудото е много тежък и изключително скъп спорт. При нас всяка победа, всеки турнир носят точки за световната ранглиста, а квалификациите за Олимпийските игри през 2024-а започват още това лято, през месец юни“, завърши Георгиев.

През април България ще домакинства за първи път на Европейско първенство за мъже и жени. Схватките ще са в столичната зала „Арена Армеец“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.