Начало Джудо Даниел Дичев сменя категория, влиза в една с Ивайло Иванов

Даниел Дичев сменя категория, влиза в една с Ивайло Иванов

Даниел Дичев сменя категория, влиза в една с Ивайло Иванов
0

Даниел Дичев сваля цели 10 килограма и ще се състезава в категория до 90 кг на Държавното първенство в Пазарджик.

То ще се проведе тази събота и неделя в местната зала „Васил Левски“.

До момента националът, който тренира и живее в Япония, се състезаваше при 100-килограмовите. След решението му в дивизията фаворит остава Борис Георгиев.

От скоро при 90-килограмовите на татамито започна да излиза Ивайло Иванов, който обаче в момента е контузен.

Лидерът на националния ни отбор получи травма на ръката на една от последните тренировки на „Белмекен“. Ивайло ще трябва да пропусне и Големия шлем в Париж в началото на февруари.

Промяна ще има и в категория до 66 килограма, където Божидар Темелков няма да участва, научи Boec.BG. Той е с контузия на ръката и ще се възстановява около две седмици.

В тази категория ще стартира Янислав Герчев, но промяната е само за това състезание. След 4-годишна пауза пък се завръща Денислав Иванов и двамата са потенциални съперници.

При 73-килограмовите ще се бори Марк Христов. На 100 кг стартира перспективният Ивайло Димитров.

В събота ще се изиграят категориите -60 кг, -66 кг и – – – – -73 кг, а в неделя -81 кг, -90 кг, – 100 кг и +100 кг.

Схватките започват от 10 часа. Откриването е от 14 часа, след това са финалите. Няма да има публика заради противоепидемичните мерки.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.