Начало Джудо Големи отсъстващи на Държавното по джудо и при дамите

Големи отсъстващи на Държавното по джудо и при дамите

Големи отсъстващи на Държавното по джудо и при дамите
0

Две големи отсъстващи ще има на Държавното първенство по джудо, което е в Пазарджик тозик уикенд (22-23 януари). Става дума за Ивелина Илиева и Анастасия Балабан, които пропускат надпреварата по различни причини.

Голямата звезда на родното ни джудо при дамите Ивелина Илиева все още не е възстановена в списъците на Световната антидопингова агенция (WADA). Причина затова е, че след участието ѝ на Летните олимпийски игри в Токио националката ни обяви, че слага край на състезателната си кариера. По-късно промени решението си.

Младата ни надежда Анастасия Балабан пък е под карантина заради COVID-19.

В тяхно отсъсвие на татамито ще могат да се изявят някои от младите и перспективни състезателки, като Алекса Георгиева, Габриела Димитрова, Лидия Брънчева, Ирина Железарска и др.

При дамите в събота е ще се изиграят четири категории (48 кг, 52 кг, 57 кг, 63 кг), а на следващия ден останалите три (70 кг, 78 кг,+78 кг).

Схватките ще се проведат в зала „Васил Левски“, като началото е в 10 ч. Официалното откриването е от 14 часа, а след това стартират и финалите. Публика няма да бъда допускана до трибуните заради противоепидемичните мерки.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.