Начало Джудо Новият селекционер на джудистите събра над 60 бойци на лагер (ВИДЕО)

Новият селекционер на джудистите събра над 60 бойци на лагер (ВИДЕО)

Новият селекционер на джудистите събра над 60 бойци на лагер (ВИДЕО)
0

Новият селекционер на националния отбор по джудо Георги Георгиев стартира първия си лагер начело на тима. Бронзовият медалист от Летните олимпийски игри в Атина 2004 събра разширен състав на подготовка, която е разделена на две групи – в Сливен и Белмекен.

В разширения състав попаднаха над 60 състезатели, чиято главна цел тази година е Европейското първенство, на което София е домакин (29 април – 1 май). На лагера в Сливен са всичките ни най-добри състезатели от по-леките категории. Сред тях са Божидар Темелков, Янислав Герчев, Марк Христов, както и Денислав Иванов, световен и двукратен европейски шампион за младежи и кадети, който се върна на татамито след 4-годишно наказание за допинг. В залата също е и подновилата кариера Ивелина Илиева, а до дни се очаква в сбора да се включи и родената във Франция Амели Гиюр, която получи български паспорт.

На високопланинската база в Белмекен под ръководството на помощник треньора Ганчо Дойков са Ивайло Иванов, Борис Георгиев, Ивайло Димитров.

Винаги сме имали талантливи млади състезатели и сега не е по-различно – каза Георги Георгиев, който водеше националите до 2015 г. – Тази година обаче за първи път ще бъдем домакини на Европейско за мъже и жени и целта е достойно представяне пред българска публика.“

Първата международна изява за националите ще бъде турнирът Голям шлем в Париж през февруари, печелен от самия Георгиев през 2006 г.

Този път във френската столица ще има солидно българско участие от петима състезатели: Анастасия Балабан (48), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73), Ивайло Иванов (90) и Борис Георгиев (100).

Снимки: judo.bg