Начало Бокс Тайсън прибрал едва £70 хиляди от мача с Уайлдър
0

Тайсън прибрал едва £70 хиляди от мача с Уайлдър

Тайсън прибрал едва £70 хиляди от мача с Уайлдър
0

Тайсън Фюри е прибрал само 70 хиляди паунда от 13-те милиона, които заработи в третия си мач с Дионтей Уайлдър. „Циганския крал“ защити световната си титла на WBC в тежка категория след нокаут в 7-ия рунд над „Бронзовия бомбардировач“ през октомври.

Това показва справка, направена от британските медии с банковото състояние на шампиона. Според информацията обаче, причината е свързана с факта, че останалата част от сумата стои в компания, основана от Тайсън и неговият баща Джон. Става въпрос за фирмата „Тайсън Фюри“, където е обявена сума на стойност от 28.7 милиона паунда.

Това означава, че световният шампион няма намерение да харчи безразборно въпросните средства. Вкарвайки ги в компанията, Тайсън не може и да ги тегли, без да получи разрешение от другите сътрудници. В случая става въпрос за баща му и съпругата му Парис.

Според близки до Фюри, той няма и подобно намерение. Вместо това Тайсън е заявил, че ще заделя парите, за да осигури бъдещето на семейството си. А то не е никак малко, включващо общо 6 деца. Наскоро боксьорът се премести в ново жилище, на стойност от 1.7 милиона паунда, което обаче остава в Моркамб, където е израснал заедно с половинката си.