Начало Джудо Четирима български национали по джудо ще вземат участие в международен турнир

Четирима български национали по джудо ще вземат участие в международен турнир

Четирима български национали по джудо ще вземат участие в международен турнир
0

Четирима български национали по джудо ще вземат участие в международния турнир за мъже и жени от веригата Голям шлем в Тбилиси, Грузия.

При дамите ще бъдем представени от 22-годишната Йоана Манова. Тя ще търси първи медал от елитен спортен форум във възрастовата група над 18 години.

Най-лекият ни представител при мъжете ще бъде титулярът при 66-килограмовите Янислав Герчев. Пловдивчанинът има един медал от състезание от Големия шлем. През 2017-а той стига до бронза в Баку. Тази година 34-годишният българин има четири състезания зад гърба си, но не е успявал да стигне до медалите. В последната си изява на 8-и март той записа две победи и една загуба на Гран при турнир в Австрия.

При 73-килограмовите Марк Христов също ще търси първо класиране в медалите тази година. На татамито в Австрия 23-годишният талант стана седми след две победи и две загуби. Също както Герчев, Христов има един медал от Голям шлем. През 2023-а джудистът стигна до бронза в Тел Авив.

Най-тежкият ни представител ще бъде Георги Граматиков. Той ще се бори за златото при 81-килограмовите. Състезателят на столичния “Локомотив” има пет турнира зад гърба си през 2024-а. Преди по-малко от седмица на Гран при турнира в Австрия той също записа две победи.

В Тбилиси ще участват 475 бойци от 80 държави.

тагове: