Начало Джудо Демонстрации по джудо във Видин

Демонстрации по джудо във Видин

Демонстрации по джудо във Видин
0

Видин закри обиколката на Европейската седмица на спорта в страната. В града край Дунав над 200 деца от 8 местни клуба се включиха в демонстрациите и игрите на инициативата #BeActiveTour. Любителите на бойните спортове успяха да получат уроци по джудо.

Освен до джудото минаващите успяха да се докоснат и до футбол, лека атлетика, баскетбол, стрийтбол, волейбол и кану-каяк.

Събитието бе открито от началника на кабинета на министъра на младежта и спорта и ръководител на проекта „Европейска седмица на спорта“ Александър Георгиев.

„Видин отново е част от Европейската седмица на спорта, за което ви поздравявам. Вярвам, че с вашата помощ ще достигнем до още повече млади хора, които да изберат своя спорт и един ден да прославят града ви и България“, каза Георгиев.

Участието в събитието взе и заместник-кметът на Видин в направление „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата“ Светослав Скорчев.

Двамата управници проведоха работна среща преди старта на #BeActiveTour. На нея бе поставен акцент върху спортната инфраструктура на града.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС.