Начало Senshi Ден 2 от лагера на Професионалната лига на KWU: Издръжливост и мисъл

Ден 2 от лагера на Професионалната лига на KWU: Издръжливост и мисъл

Ден 2 от лагера на Професионалната лига на KWU: Издръжливост и мисъл
0

С много позитивизъм и зачервени лица завърши втората тренировъчна сесия от съботния ден на провеждащия се във Варна лагер на Професионалната лига на KWU.

Състезатели и треньори отново се раздадоха на максимални обороти и демонстрираха умения от най-висока класа. Тренировката се проведе във спортното бижу на морската ни столица „Senshi Gym“.

Занятията бяха водени от нидерландските кикбоксови величия Ернесто Хуст, Семи Шилт, Алберт Краус и Петер Артс. Четирите легенди отново разделиха бойците на 4 групи.

Бившият четирикратен шампион на К-1 при най-тежките – Семи Шилт, продължи работата си с инструкторите, треньорите и сенсеите. „Високата кула“ показа интересни игри и занятия, който стимулират работата в екип и мисленето извън рамката. Треньорите имаха задачи да строят кули и да показват нестандартни умения, които да им помогнат в затруднени ситуации с подрастващите.

Трикратният шампион Петер Артс и четирикратният първенец Ернесто Хуст отново взеха под крилата си професионалните бойци и състезатели. „Холандският дървосекач“ бе асистиран от дъщеря си Монтана Артс, която му помагаше при различните демонстрациии. Артс наблегна на завършващите удари и на залъгващите комбинации.

Не правете сложното, винаги мислете. Мислете за следващия ход и за това как да надхитрите съперника„, надъхваше Артс участниците в лагера.

„Г-н Перфектен“ за пореден път показа великолепните си умения във финтиращите техники и в близкия бой. Хуст показа на заобиколилите го състезатели контриращи удари от нетрадиционни позиции и стоики. Нидерландецът не пропусна и тежките комбинации, но изрично напомни на хората около него да наблягат на техниката и правилното изпълнение, а не на нокаутиращите удари.

Шампионът на К-1 MAX и SUPERKOMBAT от близкото минало Алберт Краус отново се ангажира с най-младите бойци, а „Урагана“ бе дейно подпомаган от Владимир Вълев-Питбула, който бе изключитлено активен в занятията и тренировките. Краус поддържаше доста високо ниво на интензитет и сериозно изпоти подрастващите. Бившият боец в полусредна и средна категория не спря да сменя темпото и често караше двойките да се сменят от позиция атака в защита и обратното.

В неделя ще се проведе и последната тренировъчна сесия от лагера.