Начало Senshi Петер Артс отпразнува рожден ден с тренировки във Варна (ВИДЕО)

Петер Артс отпразнува рожден ден с тренировки във Варна (ВИДЕО)

Петер Артс отпразнува рожден ден с тренировки във Варна (ВИДЕО)
0

Световната кикбокс легенда Петер Артс днес навършва 49 години. Трикратният шампион от прочутите Серии К-1 отпразнува празника си в България. Холандската звезда е един от водещите инструктори на Семинара на KWU International Professional League и специален гост на четвъртото издание на SENSHI.

Артс посвети 49-ата си годишнина на любимия си кикбокс. Без да си дава никаква почивка, той направи две дълги и изтощителни тренировки с близо 150 български бойци във Варна. „Холандския дървосекач“ проведе сутрешна и вечерна тренировка в една от залите на Двореца на културата и спорта . Заниманията включваха работа за техника, клинчове, скъсявания от дълга към къса дистанция и обратно, бой в сянка и други.

Снимки: Милен Лесеман

Още с пристигането в залата световният шампион по кикбокс за професионалисти бе поздравен от всички присъстващи с песен. В края на сутрешната тренировка Артс бе изненадан и с голяма торта и цифрата 18. Самият той се пошегува, че се чувства като на 37 години, но видимо се зарадва на „пълнолетието“, с което трябваше да си пожелае желание.

Почти всички участници в семинара искаха да се снимат с холандската легенда, а той бе в прекрасно настроение и с радост позираше за всеки кадър. Малко по-късно Петер Артс благодари на всички за вниманието и многото пожелания.

От тренировъчната зала той се насочи към тази за пресконференции в хотел „Азалия“ в Св. Константин и Елена. Там трикратният победител в К-1 взе участие в официалния брифинг преди SENSHI. Четирима бойци от школата му ще вземат участие в бойната гала.

Много кратка почивка и след това последва и вечерната тренировка. Освен, че беше по-дълга, бе още по-натоварваща и по-посетена. В нея се включи още една холандска, а и световна, кикбокс легенда. Четирикратният шампион от К-1 в тежката категория Ернесто Хуст също се присъедини като инструктор.

Двамата не просто лично демонстрираха движения и комбинации, но и стриктно следяха и коригираха състезателите при изпълненията. Двучасовото занимание и този път приключи с много снимки за спомен, а и нови знания.

В събота е последната тренировка за професионалисти на Ернесто Хуст и Петер Артс, а вечерта те ще бъдат част от четвъртото издание на бойното зрелище SENSHI. Билети за събитието могат да се закупят и на касите на залата (цени от 10 и 20 лева), а началото на бойния турнир е 19:00 ч.

SENSHI се провежда със специалната подкрепа на Националната лотария и с подкрепата на „Комфорт брокърс“.

Снимки: Милен Лесеман