Начало Кудо Джо Мияхара спечели Kudo All-Japan 2024

Джо Мияхара спечели Kudo All-Japan 2024

Джо Мияхара спечели Kudo All-Japan 2024
0

На 26 май 2024 г. се проведе Кудо шампионатът Hokuto Flag All Japan, а големият победител беше сенпай Джо Мияхара. Той печели в категория над 260 и получи наградата за най-добър участник (Hokuto Flag). Интересен аспект на Кудо съревнование е, че спортистите не се поставят в класация по тегло, а по физически индекс. Физическият индекс (ФИ) е сборът от теглото на спортиста в килограми и височината му в сантиметри.

Сенпай Джо Мияхара е киокушин карате шампион на All Japan за 2018 г., шампион на WFKO Купа Ямбург за 2016 г. и 2024 г., медалист на Световното първенство на KWU за 2019 г., медалист на на KWF Grand Prix за 2019 г., медалист на Световното първенство на KWF за 2018 г., шампион на All Japan за 2016 г. и шампион на Eurasia Open за 2016 г., както и много други титли.

Това не е първото му участие в шампионат на Кудо, но сега той е носител на наградата за най-добър състезател и носи знамето на Хокуто. Въпреки че тренира Кудо едва от две години, той подобрява и уменията си по борба, като на финала на предварителните състезания в регион Канто печели с армбар.

Мияхара има 3 победи и една загуба (от Николай Йоргов на SENSHI 4) на ринга на SENSHI. Той ще бъде и един от инструкторите на XVIII Международен летен лагер по бойни изкуства 30.06-07.07.2024 г.

Сенпай Джо е истински самурай на 21-ви век.

­­­___

Кудо (空道, Kūdō) е японско хибридно бойно изкуство. То е пълен контактен боен спорт, който има за цел да постигне едновременно безопасност и практичност. Този стил на смесените бойни изкуства се практикува с предпазни средства за глава и ръкавици. В него се използват удари в стойка, както и техники за хвърляне и захващане, включително задържане, заключване и душене, като всички те са разрешени по време на състезание.

Kūdō е създаден от Azuma Takashi през 1981 г. Азума, черен колан по карате киокушин и джудо, вижда потенциала на хибридно бойно изкуство, което не е ограничено от традиционните стилове. Той решава да обедини двете бойни изкуства, които познава, и основава Дайдо Джуку, което позволява както нанасяне на удари, така и борба с хватки. С течение на времето различни други бойни изкуства като муай тай, бокс и джиу-джицу са включени и усъвършенствани, за да работят успешно в този стил. През 2001 г. бойното изкуство е преименувано на Кудо и понастоящем е признато за Будо спорт в Япония.