Начало Кудо Радослав Русев е спортист №1 на Хасково

Радослав Русев е спортист №1 на Хасково

Радослав Русев е спортист №1 на Хасково
0

Състезател по кудо е Спортист на 2023 година в Хасково сред индивидуалните спортисти при мъжете и жените. Радослав Русев бе награден за постиженията си в бойния спорт на традиционна церемония в зала „Хасково“ на общинската администрация тази вечер.

Наградите в отделните категории връчи кметът Станислав Дечев. В колективните спортове при мъжете и жените на първо място анкетираните класираха Баскетболен клуб „Хасково“ – мъже. Баскетболните юноши заеха също първото място при юношите и девойките.

Индивидуална победителка при юношите и девойките е спортната гимнастичка Кристин Кръстева. За най-успешен треньор бе избрана наставничката по аеробика Мартина Маринова. Наградата „Силна воля“ грабна Георги Пеев, който е единственият българин с две трансплантации. Миналата година той спечели златен медал по плуване на световния шампионат за трансплантирани в Австралия и покори най-високия връх в Африка „Ухуру“ (5895 м.)

От всички церемонии тази е най-вълнуващата за мен. Тук са тези, които прославят България по целия свят. Вярвам, че хората тук освен екипите с името на Хасково носят и Хасково в сърцето си„, каза в приветствието си кметът Дечев.

Снимка: https://haskovo.live/