Начало Борба Борецът Стоян Кубатов е спортист №1 на Враца

Борецът Стоян Кубатов е спортист №1 на Враца

Борецът Стоян Кубатов е спортист №1 на Враца
0

Борецът от националния отбор Стоян Кубатов е спортист номер 1 на Враца за 2023 година. Церемонията по връчването на наградите на десетте най-добри спортисти и техните треньори се състоя тази вечер в градската концертна зала.

Тя бе открита от кмета Калин Каменов, който посочи, че ролята им като общинско ръководство е да подкрепят не само финансово, но и инфраструктурно спортистите, за да могат те са тренират при най-добрите условия и да постигат добри резултати.

На второ място след Кубатов бе поставен неговият съотборник Росиян Дермански. И двамата не успяха лично да получат наградите си, тъй като са на лагер в Хърватия, но направиха видеообръщения. Трета в класацията за 2023 година стана лекоатлетката Галина Сашева, последвана от Мариян Маринов, борба, Денис Демиров, борба, Никол Крумова, борба, Михаил Велчовски, кикбокс,  Боян Костов, лека атлетика, Василена Антонова, лека атлетика и Кирил Георгиев, спортна стрелба. Всички те и техните треньори получиха предметни награди и плакети, а първите трима – и парични премии.

За най-добър треньор на Община Враца за 2023 г. бе обявен Димитър Найденов, от клуб по борба Ботев 93. За „Най-добър отбор“ в колективните спортове бе избран Клубът по плувни спортове Ботев 2000 -мъже, с треньор Венетка Начева, а като „Най-добър млад състезател“ бе отличен 13-годишният Борис Крумов.

На церемонията бяха връчени и две награди на футболисти. За втора година приза „Най-добър футболист“ получи Браян Переа, а като „Най-добър млад футболист“ бе определен Виктор Тодоров.

Сред гостите на церемонията бяха народният представител Мартин Харизанов, председателят на Общински съвет Враца д-р Владимир Христов, младши експертът към спортното министерство, отговарящ за Северозапада  Мария Георгиева, зам. областният управител Николай Николов, зам.кметовете на община Враца, майсторът на спорта Росица Стаменова, общински съветници и др.