Начало Senshi Eдуард Алексанян: Смятам да взема световния пояс
0

Eдуард Алексанян: Смятам да взема световния пояс

Eдуард Алексанян: Смятам да взема световния пояс
0

Едуард Алексанян е един от най-талантливите и амбициозни български бойци, многократен шампион на България по кикбокс за аматьори в стил К1 и лоукик. Той е един от варненските представители в четвъртото издание на бойната гала SENSHI на 26 октомври в Двореца на културата и спорта. Негов съперник ще е един от асовете от школата на кикбокс легендата Петер Артс – Томас Дуве. Зрелищният сблъсък ще бъде по правилата на кикбокс в стил К-1 в категория до 80 кг. Това ще е второто излизане и на двамата на арената на SENSHI. Публикуваме част от интервюто на Алексанян пред www.chernomore.bg, а цялото можете да прочетете ТУК.

 

– Едуард, предстои ти поредното участие в бойната гала SENSHI. Как върви подготовката ти?

– Подготовката ми върви много добре, чувствам се в отлична форма. С треньора подготвяме план за игра, обмисляме как ще действаме по време на мача, за да изненадаме съперника.

– Очаква те тежък съперник, Томас Дуве е възпитаник на легендата Петер Артс. Какви са очакванията ти за този двубой?

– Съперникът ми е доста силов състезател, но смятам, че няма с какво друго да ме впечатли на ринга. Това, че е от школата на Петер Артс, изобщо не ме притеснява.

 – А кои са качествата, с които ти го превъзхождаш на ринга?

– Аз съм по-агресивен и по техничен, играя по-разнообразно на ринга, мога да сменя тактиката във всеки един момент.

– Има ли елементи в стила ти, които искаш да подобриш?

– Целта ми е да увелича скоростта си по време на двубой, както и да повиша силата и издръжливостта си.

– За втори път в рамките на SENSHI ще излезеш пред варненска публика, това мотивира ли те допълнително?

– Разбира се… Но и отговорността пред варненската публика е по-голяма. Зрителите в залата ще очакват от мен победа, трябва да дам всичко от себе си.

– В края на годината, в средата на декември, ти предстои още по-важен сблъсък, най-важният в кариерата ти до момента – двубоят за световната титла, който ще се играе във френския град Сейнт Фонс. Може ли да се каже, че участията в тези две бойни гали преди това – Savages Kickboxing и SENSHI, са подготовка за големия сблъсък?

– Абсолютно, така е… Участията в Savages Kickboxing и SENSHI ме поддържат в добра форма, тъй като там излизам на ринга срещу силни съперници. Трябва да трупам победи преди сблъсъка ми за световната титла, тъй като ще играя срещу доста именит състезател. Йохан Лидон е един от Топ 3 в света, много добър кикбоксьор, познат в цял свят. Има над 175 мача, много е опитен. Гордея се, че ще играя срещу такъв съперник, предпочитам да излизам на ринга срещу класни бойци, да се докажа пред тях.

– А ти на какво ще заложиш в сблъсъка за световната титла срещу този опитен и доказал се съперник?

– Ще го победя с техника, с много мисъл по време на двубоя. Ще разнообразявам играта си, за да не хване стратегията ми за мача, която ще разработим с моя личен треньор Добромир Иванов. Смятам да взема световния пояс и да докажа, че съм най-добрият, да постигна най-големият успех, който български кикбоксьор е постигал.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.