Начало Джудо Емил Вълчев е на крачка от медалите в джудото на олимпийския младежки фестивал

Емил Вълчев е на крачка от медалите в джудото на олимпийския младежки фестивал

Емил Вълчев е на крачка от медалите в джудото на олимпийския младежки фестивал
0

Джудистът Емил Вълчев остана на крачка от медалите на продължаващия в Марибор, Словения олимпийски младежки европейски фестивал. В кат. 81 кг българинът победи първо хърватина Иван Бърнада, после и Миха Велтер от Люксембург, но след това загуби от грузинеца Георги Бенделяни. В директния двубой за бронза отстъпи чрез „златна точка“ пред сърбина Душан Граховац.

В кат. 63 кг Емили Апостолова загуби още в първия си двубой от естонката Хенриета Липус. Преди това Георги Дамянов започна с победа в кат. 60 кг срещу естонеца Михаил Сур, но после отстъпи пред унгареца Себастиян Колар и загуби репешажа от белгиеца Амсар Джамалдинов.

В кат. 48 кг София Рангелова загуби от швейцарката Селина Мария Фернандес и също завърши извън първите осем в крайното класиране.

С 12.24 метра в тройния скок Петя Бозукова се нареди сред 12-те финалистки, които днес от 18.25 ч. българско време ще си разпределят медалите. Място на финал си осигури и Ирен Саръбоюкова, със 170 см в скока на височина тя е сред 12-те, които ще спорят за златото утре, събота от 11.00 ч. наше време. Йордан Киров преодоля 4.35 метра за 14-ото място в крайното класиране на овчарския скок, шампион с 5.10 метра е испанецът Фабио Марко. В квалификациите на троен скок нашият представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино регистрира в квалификациите 14.44 м и не намери място сред осемте финалисти./БТА