Начало Senshi Франсиско Фильо: SENSHI е страхотна възможност за състезателите и публиката

Франсиско Фильо: SENSHI е страхотна възможност за състезателите и публиката

Франсиско Фильо: SENSHI е страхотна възможност за състезателите и публиката
0

SENSHI дава уникалната възможност на състезателите да покажат най-доброто от себе си, но и на публиката да почерпи от вдъхновението на бойците. Това каза световния шампион по карате Франсиско Фильо в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

„Това е страхотна възможност за всички състезатели, но също и за публиката, защото публиката може да усети енергията на бойците, да бъде съпричастна с тази положителна енергия, която вдъхновява хората. Когато боецът излезе, той иска само да постигне желаното от него, своята цел. Но това желание се предава и на публиката и тя си мисли: Искам същото усещане като това на боеца! Така че, всички могат да спечелят: боецът печели, защото за него това е възможност да го направи, а публиката се вдъхновява от бойците“, сподели той.

Фильо сподели, че е имал множество неуспехи преди да стане световен шампион през 1999 г., но дисциплината на бойните изкуства е помогнал да превъзмогне загубите и предизвикателствата.

Бях напълно сигурен, че ще стана шампион за 1995 г., обаче загубих, класирах се трети. Това за мен беше краят. Помислих си, че животът е приключил, исках да се откажа от всичко. Но приятелите ми ми помогнаха, моят сенсей, учителите ми ми помогнаха и аз продължих, продължих напред с мисълта, че няма да се откажа, че искам да съм шампион. После, отново за моя изненада, четири години по-късно през 1999 станах световен шампион„, коментира той.

Спортът и карате имат силата да променят живота на хората, убеден е Фильо. „Винаги си мислех, че мога да се справя по-добре, че мога да работя по-добре отколкото в момента, мога да съм по-добър. Тогава, начинът ми на живот се подобри, премина на друго стъпало благодарение на карате„, заяви той.

Дръж главата си наведена в знак на скромност, но гледай нагоре като амбиция, имай цел! Главата наведена – пристъпваш към правенето на нещо със скромност, но трябва да имаш някаква висока цел и тогава ще успееш„, посъветва Фильо бъдещите състезатели.

Целия разговор може да гледате във видеото.