Начало Таекуондо Фурор за българското олимпийско таекуондо, 5 състезателя на Европейските Олимпийски Игри в Полша

Фурор за българското олимпийско таекуондо, 5 състезателя на Европейските Олимпийски Игри в Полша

Фурор за българското олимпийско таекуондо, 5 състезателя на Европейските Олимпийски Игри в Полша
0

Тотален прецедент и огромен успех за България е класирането по ранкинг на цели 5 елитни състезатели по таекуондо на предстоящите Европейски Олимпийски Игри в Полша. 

Очаква се чрез квалификации страната ни да вземе още 2 квоти в таекуондо, което ще бъде фурор за олимпийския спорт и страната ни.

Към момента официално в Българския Олимпийски Комитет за участие са класирани националите ни- Любомир Богданов в кат. – 54 кг. ,Божидар Аврамов  в кат.63 кг., Митко Джорджев -68 кг., Калоян Бинев -74 кг. и Николет Костова -49 кг. Отборът ще предвожда националния селекционер Фарзад Золхадри. 

Олимпийските ни надежди ще се изправят срещу най-добрите състезатели в таекуондо, които ще се борят за титлите, а състезанията ще повишат ранкинга на нашите представители, което би гарантирало участието им в Париж 2024.

Европейските Олимпийски Игри ще  се проведат в Полша от 21 юни до 2 юли, а в тях ще участват най-успешните състезатели в Европа.

Освен с това българското таекуондо затвърждава ключовата си роля в спорта и с предстоящите домакинства на две от най-значимите първенства  в света на Таекуондо – високо ранковия Bulgaria Open 2023 – G2, което ще се проведе в периода 3-6 март и Европейското клубно първенство от 27 до 30 Април 2023.

Домакин и на двете емблематични събития е Българска Федерация по Олимпийско таекуондо, а града на провеждане – София.